Politică

Parcul Feroviarilor, modernizat şi redat clujenilor

<p />Conducerea clubului de fotbal CFR Cluj a anunţat că Parcul Feroviarilor va fi modernizat, vor fi plantaţi copaci, iar populaţia va avea acces în parc.

Călin Olteanu, directorul comercial al CFR 1907 a afirmat că populaţia va avea acces în parc şi nu va fi transformat într-o bază sportivă aşa cum se vehicula iniţial. Reabilitarea parcului va începe prin plantarea a 100 de copaci, luni, 23 aprilie, de la ora 12. Vor fi plantaţi puieţi de sălcii, tei, corcoduş şi copac cu păstăi, iar la acţiune vor participa sportivi ai clubului, dar şi elevi şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Cluj.

„Am ales Parcul Feroviarilor pentru această acţiune de plantare pentru că se va degrada pe zi ce trece dacă nu facem nimic acolo. Până în 2013 trebuie să ajungem la 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor şi dacă nu luăm nicio măsură şi nu sprijinim ce avem nu ştiu cum vom reuşi acest lucru”, a subliniat Imre Lenke, prim comisarul Gărzii de Mediu Cluj.

Călin Olteanu a precizat că în parc vor fi realizate, printre altele, două terenuri de tenis, teren de fotbal cu gazon sintetic, piste pentru atletism, role, fitness şi patinoar. Partea de agrement cuprinde amenajarea de alei, amplasarea de bănci şi crearea de locuri de joacă pentru copii.

Viceprimarul Cluj-Napoca, Laszlo Attila s-a declarat mulţumit de iniţiativa celor de la CFR 1907 şi spune că în acest fel se creează „împreună cu Parcul Iuliu Haţieganu, Rozelor  o salbă de zone verzi de-a lungul Someşului”.


Ultimele Stiri
abonare newsletter