Politică

Politicienii se întorc la serviciu după vacanţa de Paşte

<p><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/18/04 parlament2.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />După răgazul din perioada Sărbătorilor pascale, atât Puterea, cât şi Opoziţia vor relua lupta din Parlament, fiecare dintre tabere având anunţate propriile priorităţi.</p>

Astfel, pe agenda de lucru a acestora figurează o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu, revizuirea Constituţiei şi cazul Borbely.

Liderul PSD, Victor Ponta a anunţat că, la prima sedinţă de plen a deputaţilor, Opoziţia va introduce pe ordinea de zi şi o solicitare de înlăturare a Robertei Anastase de la şefia Camerei Deputaţilor, fără să precizeze explicit pe ce temei regulamentar se va baza o astfel de cerere, arată Ziare.com.

În plus, în zilele următoare Camera Deputaţilor va fi chemată să se pronunţe şi asupra avizului în cazul fostului ministru al Mediul, Laszlo Borbely. Comisia Juridică a Camerei a avizat săptămâna trecută favorabil cererea procurorilor de urmărire penală a udemeristului.

 


Puterea cere revizuirea Constituţiei

În ceea ce priveşte PDL, democrat-liberalii susţin revizuirea Constituţiei. Preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, Daniel Buda (PDL), a anunţat recent, la Cluj, că raportul pe legea de revizuire a Constituţiei va intra în plenul Camerei „undeva în 24 aprilie”.

Comisia pe care o conduce a discutat, de principiu, o serie de amendamente la legea fundamentală, însă fără susţinerea Opoziţiei proiectul nu are şanse de a intruni majoritatea necesară pentru a trece de Parlament, mai arată Ziare.com. USL a anunţat deja că o discuţie serioasă despre Constituţie nu poate avea loc decât după reconfigurarea Parlamentului prin alegeri generale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter