Politică

Început de campanie. Lecția lui Tișe

<p /><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/06/04- alin tise rp.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Debut furtunos în dezbaterea publică a lui Ioan Rus, care a ținut să-și jignească adeversarii politici unul câte unul. Tișe s-a mulțumit să-i ureze „sărbători fericite”.

Social democratul Ioan Rus i-a atacat miercuri seară, într-o dezbatere pe teme economice, pe Emil Boc şi pe şeful Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. Preşedintele PDL a fost catalogat „ruşine naţională”, iar Alin Tişe, „prostănac de la mama lui, îi făcut aşa, invers”. Rus l-a atacat şi pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu despre care a afirmat că „deja e deasupra lucrurilor, încă nici nu ştie cu ce se ocupă acolo şi este posesorul adevărului absolut”. În replică, Alin Tişe precizează că nu îl credea „atât de josnic“.

Astfel, Alin Tişe îi transmite lui Rus că prin jignirea adusă mamei sale s-a discreditat ca om şi că va primi în viitor acelaşi tratament din partea sa. Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean nu se declară surprins de jignirile lui Rus, cel care-spune Tişe, „se crede superior şi aşteaptă ca toţi să ia lumină de la el“. „...Cel care a fost refuzat de două ori de clujeni la vot, când a vrut să-i conducă. Care îi sperie pe toţi cu dosare, informaţii, aprecieri despre cine trebuie să facă puşcărie şi cine nu. Care face rău oamenilor în mod gratuit şi îi atacă public, confundând politica cu aroganţa şi frustrarea. Care îşi permite să jignească pe oricine, crezându-se deţinătorul adevărului absolut“, spune Tişe într-un comunicat de presă.

„Prin ultimele declaraţii făcute, Ioan Rus demonstrează că niciodată nu a reuşit să se ridice la nivelul funcţiilor avute. Începând de azi respectul faţă de acest personaj a dispărut. Nu l-am crezut atât de josnic! Acum a demonstrat o mojicie incredibilă, atacându-mi familia. Mi-a atacat mama, ca un nemernic. Aceasta demonstrează lipsă de caracter. Câtă bărbăţie poate avea un astfel de om! Mama mea a născut un copil şi care, în opinia lui «... de la mama lui îi făcut aşa, invers». Mama care m-a crescut cu greutăţi şi care a făcut tot ce a putut ca eu să urmez o facultate şi să mă educe. Am realizat în viaţa mea profesională şi personală până la 30 de ani, când am intrat în politică, mai mult decât a reuşit acest individ, care îşi permite să-mi jignească familia. Fără să beneficiez de avantajele regimului comunist... Consider că trebuie ca Rus să ceară scuze mamei mele şi familiei. Cu toate jignirile aduse, nu-i doresc acestuia ca, măcar o dată în viaţă, cei dragi să-i fie jigniţi aşa cum a fost jignită mama mea. Poate soţia lui Rus îi va explica ce înseamnă să o jigneşti o mamă şi pe copilul adus de ea pe lume. Ce înseamnă ca un copil la care i-ai dat viaţă să fie considerat că e născut... invers. În viaţă primeşti ceea ce oferi, iar Dumnezeu îi dă fiecăruia după sufletul pe care îl are! Atitudinea lui demonstrează că acest Rus nu are nici un Dumnezeu. Îmi cer iertare faţă de mama mea care a fost jignită în mod josnic ! Îi cer iertare familiei, care este expusă în acest mod pe nedrept !“, mai afirmă Tişe în comunicat.

De asemenea, Tișe amintește că, în 2004, Rus a jignit pe toţi clujenii prin afirmaţiile din campania electorală, „iar acum, printr-un act incredibil, îmi jigneşte mama“.

„Îl informez pe acest personaj nedemn că jignirile lui îl discreditează ca individ şi că mama mea nu-l va uita niciodată. Îl va ierta însă, fiind o bună creştină. În final, îi transmit lui Rus un mesaj din partea mamei mele: «Dumnezeu să vă dea sănătate, domnule Rus. Sărbători fericite!»“, încheie Tişe.

La rândul său, preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda a declarat ieri că „dezaprobă limbajul suburban“ adoptat de liderii USL Cluj, în „cel mai important centru academic din Transilvania“.

abonare newsletter