Politică

Monica Macovei susține două conferințe la Cluj

<p><img src="documente/stories/2012/03_martie/31/03-monica-macovei.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei, va susţine astăzi, la Cluj, două conferinţe, informează biroul de presă al al Episcopiei Greco-catolice de Cluj-Gherla.</p>

Prima va avea loc luni de la ora 20, în Aula „Cardinal Iuliu Hossu” din incinta Catedralei în construcţie din Piaţa Cipariu şi se adresează în primul rând tinerilor - generaţiei care va prelua cârma societăţii -, întâlnirea fiind o iniţiativă a Asociaţiei Tinerilor Greco-Catolici clujeni, ASTRU-Cluj.

Totodată, la învitaţia conducerii Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Evanghelistul”, Monica Macovei va fi prezentă şi marți, 3 aprilie, de la ora 10, la întâlnirea cu studenţii şi preoţii formatori ai Seminarului, în Sala festivă a acestei instituţii, de pe Str. Moţilor nr. 24, Cluj-Napoca.

La conferinţe vor fi bineveniţi toţi cei interesaţi de temele ce vor fi abordate: sub motto-ul „Tinerii şi politica”, vor fi prezentate principiile care stau la baza unei bune guvernări. „Principiile şi practica unei bune guvernări” constituie subiectul care, împărţit în două părţi, va deschide ambele întâlniri.

În prima zi, la conferinţa din Aula „Iuliu Hossu”, vor mai fi abordate temele: „Distribuirea resurselor publice” şi „Incompatibilităţi şi conflicte de interese”, iar în cadrul dezbaterii de marţi, de la Seminarul Teologic, se va vorbi despre: „Justiţie şi anticorupţie” şi „Transparenţa instituţională şi transparenţa bugetară”.

Considerând Biserica Greco-Catolică „o parte verticală din istoria României”, D-na Monica Macovei a colaborat în numeroase ocazii cu reprezentanţi ai acestei Biserici, participând la evenimente majore din viaţa ei: În 30 aprilie 2006, în acea vreme fiind Ministru al Justiţiei, a asistat, la Blaj, la ceremonia Întronizarii Arhiepiscopului Major Lucian Mureşan cu ocazia ridicării Mitropoliei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, la rangul de Biserică Arhiepiscopală Majoră.

De asemenea, recent, la 18 febr. 2012, a participat la Consistoriul ordinar public celebrat de Papa Benedict al XVI-lea, în Biserica „Sfântul Petru” din Roma, în cadrul căruia PF Lucian Mureşan a fost creat Cardinal al Bisericii Catolice.  

„Prin prezenţa lor la conferinţele interactive susţinute la Cluj-Napoca de Monica Macovei, tinerii, şi nu numai, vor avea ocazia să înveţe şi să se îmbogăţească spiritual din experienţa şi cunoştinţele unui om venit din sfera politicii şi a justiţiei din România, care s-a remarcat în societatea post-decembristă printr-o moralitate exemplară, dar şi prin consecventa luptă dusă, ca apărător al legii, împotriva oricărei forme de nedreptate, inclusiv în ceea ce priveşte recuperarea patrimoniului Bisericii Greco-Catolice, după confiscarea abuzivă a acestuia de către Statul Comunist”, se arată în comunicatul de presă al al Episcopiei de Cluj-Gherla.

 

abonare newsletter