Politică

Europarlamentarii au votat pentru un sediu unic

<p><img src="documente/stories/2012/03_martie/31/01-rares niculescu.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Parlamentul European a avut pe ordinea de zi din data de 29 martie raportul Vaughan privind estimările de venituri şi cheltuieli ale PE, pentru exerciţiul financiar 2013.</p>

Deputaţii europeni au votat cu o majoritate covârșitoare (429 -184 cu 37 de abţineri), pentru un singur sediu al PE, cea mai mare majoritate înregistrată vreodată cu privire la această problemă.

Deputații au solicitat de asemenea Secretarului General să prezinte, înainte de vacanţa de vară, o actualizare a informațiilor referitoare la fondurile necesare de a menţine cele trei locuri de desfășurare a activității (ultimele estimări oficiale datează din 2012).

Deputatul european Rareș Niculescu a arătat, în motivarea votului său, că „nu putem justifica în nici un fel, în fața cetățenilor, cheltuielile legate de păstrarea celor trei sedii ale Parlamentului”.

Parlamentul European are, potrivit Tratatelor, sediul oficial la Strasbourg, dar majoritatea activităților se desfășoară la Bruxelles. La Luxemburg funcționează totodată Secretariatul General al PE.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter