Politică

UDMR șantajează Coaliția cu aplicarea Legii Educației

<p />Vicepremierul Marko Bela a declarat sâmbătă, de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, că nu poate fi de acord ca Legea Educaţiei să fie aplicată doar parţial, cum se întâmplă la UMF Târgu Mureş, şi că în următoarele săptămâni ori se rezolvă această problemă, ori se va vedea dacă UDMR continuă cu acest Guvern.

„În următoarele săptămâni, ori rezolvăm această problemă, ori să vedem dacă continuăm cu acest Guvern. Eu consider că nu. Dar asta este părerea mea”, a afirmat Marko Bela, citat de Agerpres.

Vicepremierul a susţinut că în privinţa Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş este necesar să se clarifice relaţia dintre etnii.

„Am un sentiment că tot ce s-a construit în 20 de ani alţii încearcă să dărâme acum, făcând uz de faptul că situaţia maghiarilor din Transilvania este mai fragilă. (...) Legea Educaţiei declară obligativitatea acestui aspect (multiculturalismul - n.r.). Cum s-a făcut la Universitatea Babeş Bolyai, cum s-a făcut la Universitatea de Arte din Târgu Mureş, aşa se va face şi la UMF, unde profesorii maghiari trebuie să decidă asupra problemelor educaţiei maghiare. (...)”, a apreciat Marko.

Ultimele Stiri
abonare newsletter