Politică

Semnalele date FMI şi CE de către Guvern: continuitate politică şi economică

<p />Mihai-Răzvan Ungureanu i-a primit, ieri la Guvern, pe şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, şi pe directorul pentru România al Directoratului General al Comisiei Europene, Istvan Szekely.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat ieri că semnalele date FMI şi CE de către Guvern sunt de „continuitate politică, continuitate economică, de fapt, o continuitate de determinare în a realiza obiectivele fixate în scrisoarea de intenţie“.

„Acest lucru, de fapt, înseamnă stabilitate pentru noi şi, mai ales, pentru pieţele externe - predictibilitate.


Predictibilitate pentru mediul de afaceri românesc, pentru prezumtivele investiţii străine, pentru pieţele de capital. A fost o discuţie foarte bună, în care am atins contextul economic european şi global, am vorbit despre ceea ce este nevoie să facem mai departe în România“, a explicat Ungureanu, citat de Agerpres.

În context, el a apreciat că mesajul celor de la FMI şi CE a fost „foarte încurajator“. „În primul rând, instalarea unui nou Guvern într-un termen foarte scurt le-a dat şi lor, şi celor de la Bruxelles, nu mai vorbesc de cei din centrala de la Washington, semnul că există voinţa reală de a conserva stabilitatea politică, ceea ce e natural, şi de a continua, şi prin continuarea programului economic la care s-a angajat guvernul precedent de a fi stabili din punct de vedere economic. Mesajul acesta, care este de încurajare, a fost prezent din partea oaspeţilor noştri“, a spus şeful Guvernului. Totodată, premierul a vorbit cu reprezentanţii FMI şi CE despre hotărârea Guvernului de a mări rata absorbţiei fondurilor europene. Ungureanu a subliniat şi determinarea Guvernului de a combate evaziunea fiscală.

La întrevedere au mai participat miniştrii Finanţelor, Bogdan Drăgoi, Transporturilor, Alexandru Nazare, Economiei, Lucian Bode, Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter