Politică

Scăderea TVA la alimente nu e pe agenda Guvernului

<p />Scăderea TVA la alimente nu figurează pe agenda Guvernului din acest an, pentru că în condiţiile economice actuale nu se poate vorbi de o relaxare fiscală, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă ministrul Agriulturii, Stelian Fuia.


“În condiţiile financiare actuale nu putem vorbi de o relaxare fiscală şi, dacă ne uităm la ţările din jur, pe de o parte Grecia, unde este o cedare de suveranitate, şi la Ungaria, unde TVA a cescut la 27%...”, a spus Fuia.

La ultima conferinţă în calitate de ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără a spus că TVA la alimente ar trebui redusă de la 24% la sub 10%, măsura urmând să aibă ca efect scădea preţului la alimente şi diminuarea evaziunii fiscale.

„Nu putem pe de o parte să spunem că scădem TVA, iar pe de altă parte mărim salariile sau pensiile. Deci scăderea TVA nu este anul acesta pe agenda Guvernului. În funcţie de situaţia economică viitoare discutăm şi acest subiect. Şi domnul Tabără a spus că ar fi bine, dar n-a zis nici când, nici cum”, a mai spus Stelian Fuia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter