Politică

Opoziţia vrea o „relegitimare a Parlamentului”

<p>Senatorul clujean Alexandru Cordoş a declarat ieri că parlamentarii Opoziţiei au fost prezenţi luni şi marţi în Parlament pentru a verifica „legalitatea“ desfăşurării lucrărilor comisiilor permanente şi a precizat că greva parlamentară a USL va continua.</p>

„Aşa precum aţi văzut, şedinţa Senatului a fost amânată din diverse motive, dar, din punctul nostru de vedere, motivul real este că nu se poate asigura cvorum, Puterea nu mai are majoritate, cel puţin are o majoritate sensibilă (...). Azi şi ieri noi suntem în Parlament prezenţi pentru a verifica legalitatea desfăşurării comisiilor. Azi (marți - nota red.) Comisia pentru muncă nu a avut asigurat cvorumul necesar, pentru că Puterea nici aici nu deţine majoritatea, drept urmare, şedinţa de astăzi nu poate fi realizată, nu pot să treacă proiectele de lege care erau cuprinse în ordinea de zi“, a susţinut Cordoş, citat de Agerpres.

El a acuzat actuala Putere că a ales să legifereze prin angajări de răspundere, fără „să ţină cont de Opoziţie“ şi „să numere într-un mod fraudulos voturile“.

„Noi nu putem să ne facem că nu s-a întâmplat nimic, nu putem să reluăm activitatea. Continuăm protestul, o să vedem în ce manieră. Cei de la putere vor dori să transmită un mesaj că într-adevăr vor ca lucrurile să reintre în normal. Din punctul nostru de vedere, este nevoie de o relegitimare a Parlamentului, pentru că în acest moment actuala Putere are o majoritate din punctul nostru de vedere ilegitimă. De aceea, doar alegerile anticipate cred că ar putea să dea un parlament legitim şi, drept urmare, şi un guvern care să aibă o susţinere a majorităţii rezultate din alegeri“, a spus senatorul social-democrat.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter