Politică

Studenţii de la UNSR îl vor ministru pe Mihail Hărdău

<p>Uniunea Naţională a Studenţilor din România doreşte ca senatorul PDL Mihail Hărdău să fie noul ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), a declarat marţi liderul organizaţiei studenţeşti, Ioan Poenaru.</p>

 

„UNSR îl vrea ministru al Educaţiei pe Mihail Hărdău pentru că am comunicat foarte bine cu dânsul şi ne-a ajutat în problemele studenţeşti. Credem că a fost un ministru capabil. Nu acelaşi lucru putem spune despre ministrul Daniel Funeriu, care ne-a evitat. Nu suntem de acord cu noua propunere a lui Daniel Funeriu în fruntea MECTS”, a afirmat Poenaru.

Preşedintele UNSR a spus că studenţii au protestat în Piaţa Universităţii împotriva întregului Guvern şi nu numai pentru „schimbarea unui ministru dau doi”. „Nu suntem de acord să plece un ministru sau doi. Ori schimbăm tot Guvernul ori ne facem că mimăm schimbarea acestuia”, a adăugat preşedintele UNSR.

Mihai-Răzvan Ungureanu a anunţat luni seară că va începe marţi consultările cu partidele din coaliţie în vederea elaborării programului de guvernare şi pentru identificarea „formulei optime de Cabinet”.

El a precizat că primul său obiectiv este formarea „cu celeritate” a Guvernului, declarându-se conştient de „impactul negativ” asupra administrării ţării al oricărei forme de provizorat.

abonare newsletter