Politică

Plecarea lui Boc de la Guvern, dorită de mai mulţi democrat liberali

<p>Cei mai mulţi democrat-liberali doresc plecarea urgentă a lui Emil Boc din postul de premier şi susţin inclusiv înlăturarea acestuia din fruntea partidului, generând o presiune pentru acest lucru, au declarat, pentru Mediafax, surse din partid, potrivit cărora o decizie este aşteptată în curând.</p>

 

„Toată lumea spune că trebuie să plece (Emil Boc, de la Guvern - n.r.). L-am susţinut mai mult pentru preşedintele Băsescu. Trebuie să plece inclusiv de la partid, nu poate să rămână, dacă pleacă de la Guvern", a precizat, pentru Mediafax, un lider PDL. Iniţial, doar o parte dintre liderii PDL, cei grupaţi în jurul lui Vasile Blaga, au susţinut, fie vocal, fie indirect, înlocuirea lui Emil Boc.

Cei mai mulţi s-au plâns de proasta comunicare a Guvernului cu partidul, parlamentarii fiind speriaţi şi de zvonurile, infirmate ulterior de conducere, potrivit cărora la alegeri nu ar mai fi lăsaţi să candideze în colegiile lor. Cei care susţin plecarea lui Boc spun că acesta este erodat şi imaginea sa nu ajută partidul.

Alţii susţin că Boc trebuie să pregătească eventuala ieşire din fruntea Guvernului, existând posibilitatea să meargă din nou spre Cluj, unde partidul nu are candidaţi, mai arată Mediafax.

Ultimele Stiri
abonare newsletter