Politică

Discursul lui Băsescu, nesincer

<p>Două treimi dintre români sunt de părere că discursul preşedintelui Traian Băsescu rostit în ziua de 25 ianuarie nu a fost sincer, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).</p>

Potrivit cercetării, 66% dintre respondenţi consideră că discursul preşedintelui Traian Băsescu nu a fost sincer, 30% spun că a fost sincer, iar 4% nu ştiu sau n-au răspuns, arată Agerpres. Conform sondajului, discursul preşedintelui Traian Băsescu a fost urmărit de 69% dintre români, iar dintre cei care l-au urmărit, 97% au făcut-o la televizor.

98% dintre români au auzit de manifestaţiile din stradă care au avut loc în ultimele săptămâni şi 81% consideră că ele sunt un lucru bun, potrivit aceleiaşi cercetări. În opinia celor chestionaţi, cele mai importante teme abordate de protestatari au vizat schimbarea Preşedintelui şi a Guvernului, precum şi nivelul scăzut de trai, veniturile reduse şi lipsa locurilor de muncă.

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 27-28 ianuarie 2012, pe un eşantion reprezentativ de 1.099 de indivizi din toate regiunile ţării. Marja de eroare este de ± 3%.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter