Politică

Locul Opoziţiei este în Parlament, susţine Puterea

<p>Preşedintele Senatului Vasile Blaga a declarat ieri că locul Opoziţiei este în Parlament, întrucât în acest for, care reprezintă cea mai „importantă“ instituţie a unui stat democratic, parlamentarii Opoziţiei se pot exprima, informează Agerpres.</p>

„Parlamentul cred că este cea mai importantă instituţie din a unui stat democratic şi din acest punct de vedere cred că şi locul Opoziţiei este în Parlament pentru că se poate manifesta. Până la urmă decizia domniilor lor este decizia lor“, a afirmat Blaga. El a recunoscut că sunt comisii importante ale Parlamentului în care Opoziţia are majoritatea, dar a susţinut că în conformitate cu prevederile Regulamentului Parlamentului „nu este nevoie de raportul comisiei pentru ca o lege să ajungă în plen“. Preşedintele Senatului a susţinut că Puterea deţine în continuare majoritatea la Senat şi a asigurat că toţi senatorii coaliţiei vor participa la şedinţele de plen.

Referindu-se la discuţiile privind demisia premierului Emil Boc, preşedintele Senatului a spus că nu a comentat niciodată de când este membru PDL despre vreo „dezbatere” din cadrul partidului. „Niciodată, repet niciodată în aceşti 20 de ani de când sunt membru al PDL nu am comentat despre vreo dezbatere din partid şi nu o să o fac niciodată“, a precizat Blaga.

În Cadrul Senatului PDL are 46 de parlamentari, PSD 41, PNL 24, UDMR 8, UNPR 14. Astfel, Coaliţia de Guvernare însumează 68 de senatori, în timp ce Opoziţia 65 de senatori. Iulian Urban şi Mircea Geoană sunt senatori independenţi.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter