Politică

Spitalul Municipal Cluj-Napoca merge în pierdere în fiecare an

<p>Spitalul Municipal Clujana merge în pierdere în fiecare an din cauza modului în care Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) decontează sumele necesare pentru un pacient tratat. Radu Moisin, viceprimarul cu atribuţii delegate de primar, a precizat, în cadrul dezbaterii asupra bugetului local pe 2012, că spitalul este în pierdere în fiecare an din cauza modului în care funcţionează sistemul sanitar.</p>

Ioan Nicula, directorul financiar al Spitalului Municipal, a explicat că pentru un pacient internat la Terapie Intensivă, CAS decontează 1.600 lei, indiferent de numărul de zile cât este internat, iar aceşti bani ajung pentru aproximativ trei zile. Nicula a subliniat că au avut un caz la Terapie Intensivă care a costat 9.000 lei, iar diferenţa de la 1.600 la 9.000 lei reprezintă o pierdere pentru spital. În plus, anul acesta, CAS a alocat un buget mai mic decât cel pe anul trecut pentru Spitalul Municipal.

Prezent la dezbatere, Manuel Chira, consilier local PNL şi medic, a spus că toate spitalele care au secţii de Terapie Intensivă se confruntă cu pierderi mari din cauză că pacienţii care au nevoie de tratament în aceste secţii sunt foarte scumpi.

Spitalul Municipal a fost preluat de la Ministerul Sănătăţii de către Primăria Cluj-Napoca în anul 2010. Unitatea sanitară dispune de 270 de paturi, dispune de aproape toate specializările şi tratează atât pacienţi din Cluj cât şi din afara judeţului.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter