Politică

Oltean neagă existență unor discuții despre demisia premierului

<p>Demisia sau demiterea primului-ministru nu s-a luat niciodată în discuţie în PDL, a declarat, miercuri, la Palatul Parlamentului, secretarul general al partidului, Ioan Oltean, care a dat asigurări că la întâlnirea care a avut loc cu o zi în urmă între conducerea formaţiunii şi parlamentarii democrat-liberali premierul Emil Boc nu a fost pus în dificultate, „nici măcar de Vasile Blaga”.</p>

„A fost o discuţie între premier, pe de-o parte, conducerea partidului şi parlamentari pe de altă parte. Nici într-un caz aseară (n.r. marţi), nu a fost subminată poziţia premierului sau a preşedintelui de partid la discuţia cu grupurile parlamentare. Dimpotrivă, eu zic că s-au discutat foarte multe lucruri şi eu cred că premierul şi-a întărit poziţia şi nu şi-a subminat-o”, a declarat Ioan Oltean.

Întrebat de unde au apărut informaţiile potrivit cărora întâlnirea de marţi a fost una „furtunoasă”, Ioan Oltean a spus că „zvonurile apar pentru că există oameni care au darul de dezinforma, iar presa are darul de a exagera”.

„De aceea au apărut zvonurile respective. Vă asigur că aseară (marţi seară -n.r.) premierul şi preşedintele partidului nu a fost pus în dificultate. Nici măcar de domnul Blaga. (...) Cu atât mai mult cu cât domnul Blaga nu are o funcţie în partid, e doar preşedintele Senatului”, a mai spus secretarul general al PDL.

Potrivit lui Ioan Oltean, nici Cezar Preda nu l-a pus în dificultate pe preşedintele PDL, Emil Boc.

„Vă asigur că aseară (n.r. marţi) nimeni nu l-a pus în dificultate pe premier: nici Vasile Blaga, nici Cezar Preda”, a afirmat Oltean.

Întrebat de presă dacă în cadrul întâlnirii cu parlamentarii PDL s-a pus în discuţie o eventuală demisie a premierului Boc, Ioan Oltean a infirmat categoric.

„Niciodată. Deci, în partid, şi daţi-mi voie să vă spun că sunt mai în măsură decât dumneavoastră să cunosc adevărul, în partid nu a fost purtată nicio discuţie legată de demisia premierului sau de demiterea premierului. Exclusă o asemenea discuţie”, a menţionat secretarul general al PDL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter