Politică

Boc, încrezător în procentele PDL

<p>Preşedintele PDL, Emil Boc a afirmat, luni seara, la TVR, că democrat-liberalii, deşi au scăzut în sondaje, au o şansă de a recupera procentele pierdute deoarece oamenii nu văd în USL „principala alternativă“ la actuala guvernare.</p>

 

Premierul a mai precizat că nu poate promite că pensiile şi salariile se vor mări de la 1 aprilie. „Sunt convins că PDL va recupera din procentele pierdute, ca urmare a măsurilor grele, dar necesare, pe care le-a luat şi depinde tot de noi, de partid, cât de mare să fie această recuperare. Eu cred că va fi una consistentă. Spun cu mare încredere că actuala coaliţie va fi aceea care va continua guvernarea şi după 2012. (...) Cu mine într-o formă sau alta e mai puţin important. Important e ca partidul să-şi recupereze procentele pe care le merită pentru că a luat măsurile necesare la momentul potrivit“, a declarat Emil Boc.


El a explicat şi motivul pentru care consideră că există şanse ca PDL să recupereze procentele pierdute. „USL nu a crescut spectaculos pentru că oamenii nu-i văd ca principala alternativă în România. De aceea, PDL şi coaliţia au încă o cale deschisă să recupereze, dar nu cu populisme“, a arătat liderul democrat-liberalilor.

Boc: „Nu putem promite că pensiile şi salariile vor creşte“

În ceea ce priveşte creşterea pensiilor şi salariilor, premierul a explicat că nu poate face promisiuni, pentru că acest lucru depinde de analiza economică a primului trimestru şi pentru că depinde şi de contextul economic internaţional. „Astăzi nu putem să dăm o promisiune în sensul că se măresc pensiile şi salariile de la 1 aprilie. Aş fi incorect să spun că de la 1 aprilie, mai ales că e şi Ziua păcălelilor, putem vorbi de majorarea de salarii şi pensii. Voi spune aşa: după analiza primului trimestru din punct de vedere economic şi în funcţie de contextul economic internaţional al crizei economice care este în Europa şi în zona euro vom analiza şi vom spune cu cărţile pe masă dacă este posibil pe parcursul anului să se realizeze o modestă recuperare la salarii şi indexare la pensii“, a mai spus Boc, la TVR.

El a adăugat că mandatul pe care l-a primit luni de la coaliţie de a negocia cu FMI măriri de salarii şi pensii se referă în primul rând la menţinerea acestor lucruri în scrisoarea pe care Guvernul o va înainta Comisiei Europene şi FMI iar „anul nu se încheie în 31 ianuarie“.

abonare newsletter