Politică

Cei care au în casă peste 100 g aur nu mai primesc prestaţii sociale

<p>Persoanele care deţin obiecte de artă, bijuterii, metale preţioase de peste 100 de grame, blănuri, obiecte de cristal şi porţelan de mare valoare sau obiecte de colecţie nu pot primi prestaţii sociale, a anunţat conducerea Ministerul Muncii.</p>

Deţinerea acestor bunuri se va face în mod obiectiv. Potrivit Mediafax, Ministerul Muncii a afirmat ieri că noile norme metodologice privind venitul minim garantat introduc un criteriu obiectiv de apreciere, prin specificarea cantităţii de obiecte şi bijuterii, în prezent acest lucru fiind făcut subiectiv de către asistenţii sociali.

Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor privind venitul minim garantat, indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului şi alocaţia pentru susţinerea familiei.

„Modul în care asistenţii sociali din cadrul primăriilor apreciau până acum obiectele de artă, inclusiv bijuteriile (în stare vandabilă) ca fiind potenţial aducătoare de venituri, era 100% subiectiv. Prin noile norme metodologice, am decis să introducem un criteriu obiectiv de apreciere, prin specificarea cantităţii de metale preţioase (obiecte şi bijuterii) peste care o familie nu mai poate fi considerată în nevoie socială: 100 de grame de aur”, a declarat, pentru Mediafax, Ioana Şanta, purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter