Politică

PSD vrea grevă parlamentară

<p>Liderul PSD, Victor Ponta, a anunțat luni că social-democraţii vor propune în cadrul USL declanşarea unei greve Parlamentare, Opoziţia urmând a reveni la vot numai pentru moţiunea de cenzură sau declanşarea alegerilor anticipate.</p>

 

„Propunerea pe care o voi adresa parlamentarilor PSD şi implicit în cadrul USL se referă la declanşarea de la începutul sesiunii parlamentare a unei greve. Nu vom participa nici la plen nici la lucrările BP nici la şedinţele comisiilor. Vom reveni la vot doar pentru a vota moţiunile de cenzura şi procedurile pentru declanşarea alegerilor anticipate", a declarat liderul PSD, potrivit realitatea.net.

În acelaşi timp, Ponta a anunţat că odată cu declanşarea grevei, parlamentarii PSD vor renunţa la toate privilegiile oferite de această funcţie.

La începutul săptămânii trecute, liderul PNL, Crin Antonescu anunţa că parlamentarii liberali doresc ca deputaţii şi senatorii USL să demisioneze din funcţii. De altfel, parlamentarii clujeni Marius Nicoară şi Horea Uioreanu şi-au depus demisiile „în alb“ la conducerea partidului, încă de săptămâna trecută. Propunerea nu pare să îi fi încântat la fel de mult şi pe social democraţi, care au luat în calcul şi varianta grevei generale.

Senatorul social democrat, Alexandru Cordoş a declarat, tot în cursul săptămânii trecute, pentru Monitorul de Cluj că Opoziţia „are datoria de a face toate demersurile“ pentru schimbarea situaţiei actuale, luându-se în calcul şi greva. „Aceasta este una dintre propuneri, dar în curând forurile de conducere al USL vor lua o decizie. Poate aceasta va fi demisia parlamentarilor sau poate va fi grevă, vom face ce este necesar. Trebuie să vedem mai întâi ce vor face cei de la Putere pentru a alege varianta cea mai bună pentru români“, a explicat atunci Cordoş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter