Politică

PSD va cere în PE o rezoluţie în cazul României

<p>Preşedintele social-democraţilor, Victor Ponta, a declarat luni că liderii USL vor solicita în Parlamentul European o rezoluţie în cazul României pentru derapajele de la democraţie, însă nu vor cere sancţiuni împotriva ţării noastre.</p>

 

„Mergem la dezbaterea publică (n.r. - în PE), vom cere o rezoluţie, nu vom cere niciun fel de sancţiune şi vom asuma în numele viitorului guvern al USL faptul că aceste lucruri pe care noi le cerem să fie scrise ca derapaje de la democraţie nu se vor mai comite în România în Guvernul USL”, a afirmat Ponta.

El a subliniat că numai în cazul unui vot unanim al Consiliului european pot fi aplicate sancţiuni unei ţări şi că acestea vizează dreptul de vot, şi nu fondurile europene.

Victor Ponta a spus că marţi la Parlamentul European reprezentanţii USL nu vor aduce critici Guvernului, ci vor vorbi despre anumite acţiuni pe care nu le vor întreprinde în cazul în care vor ajunge la putere.

„Mâine la Parlamentul European, împreună cu colegii europarlamentari, vom avea o acţiune foarte utilă prin care vrem nu să aducem critici Guvernului actual, ci să ne angajăm politic ce nu vom face noi după ce vom fi la Putere: nu vom mai adopta legile prin angajarea răspunderii, nu vom mai muta în mod neconstituţional alegerile din vară în iarnă, nu vom mai exercita controlul politic asupra Televiziunii Române printr-o altă doamnă Culcer, de data aceasta a noastră, a USL, nu vom mai promova modificări fundamentale ale organizării administrative sau ale sistemului de vot în mod abuziv. Mâine în Parlamentul European s-au schimbat lucrurile, nu criticăm, ci ne asumăm că nu vom face la fel ca cei care sunt astăzi la putere pentru o scurtă perioadă de timp”, a afirmat Ponta.

El a precizat că o decizie în acest sens va fi discutată luni în USL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter