Politică

Ponta: Este greşit ca Guvernul să semneze ACTA fără o dezbatere publică

<p>Preşedintele PSD, Victor Ponta, a criticat luni semnarea de către Guvern a acordului antipiraterie - ACTA şi a susţinut că este inadmisibil ca premierul Emil Boc să nu ştie ce prevede acest acord.</p>

„Consider că este criticabil şi greşit ca Guvernul României să semneze un acord internaţional fără a avea niciun fel de dezbatere publică în România - e vorba de un acord care priveşte activitatea de zi cu zi a câtorva milioane de români care au acces la internet. Este inadmisibil şi este de criticat faptul că şeful Guvernului care a semnat acest acord - domnul Boc - este în completă necunoştinţă de cauză cu ce prevede acel acord. Este o îngrijorare pentru români dacă şeful Guvernului nu ştie ce semnează. E foarte rău lucrul acesta”, a spus Ponta, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că România nu trebuie să aplice un asemenea acord decât în momentul când primeşte garanţii că demersul este corect şi legitim în sensul protejării drepturilor de proprietate intelectuală.

Potrivit lui Ponta, o soluţie este ca România să suspende participarea la acest tratat. „România ca ţară independentă poate să adere la un tratat internaţional sau poate să-şi suspende participarea la un tratat internaţional”, a explicat liderul social-democrat.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter