Politică

Primăria Cluj-Napoca înfiinţează o subcomisie pentru dialog cu cetăţenii

<p>Consilierii locali vor vota în şedinţa de mâine înfiinţarea unei subcomisii de dialog social prin care va fi asigurată o relaţie de parteneriat social şi de informare reciprocă între Primărie şi cetăţeni.</p>

 

Decizia înfiinţării unei subcomisii de dialog social a fost luată la iniţiativa mai multor ONG-uri clujene şi a unor personalităţi locale. Radu Moisin, viceprimarul cu atribuţii delegate de primar a anunţat încă de săptămâna trecută că au început demersurile pentru înfiinţarea acestei comisii. În acest sens a fost trimisă o înştiinţare către Prefectură, după cum prevede legea. „Toată procedura privind înfiinţarea acestei subcomisii de dialog social va dura maxim trei săptămâni, în acest termen fiind inclusă aprobarea de la Prefectură şi votul în Consiliul local”, a explicat Radu Moisin în cadrul consultării cu privire la bugetul local de joi.

Potrivit proiectului de hotărâre de Consiliu Local, subcomisia de dialog social vizează asigurarea unor relaţii de parteneriat între administraţia locală şi reprezentanţii societăţii civile care să permită o informare reciprocă permanentă asupra problemelor de interes major ale administraţiei locale sau societăţii civile, în vederea asigurării unui climat de stabilitate socială.

De asemenea, subcomisia are rolul de a pregăti dezbaterile publice care vizează obiective majore ale municipiului şi care necesită consultarea populaţiei.
Din subcomisie vor face parte primarul, viceprimarul, patru reprezentanţi ai partidelor politice, şase reprezentanţi ai societăţii civile şi invitaţi. Subcomisia se va întruni lunar sau ori de câte ori este nevoie.

abonare newsletter