Politică

Bazin didactic de înot la Turda

<p>Lucrările la bazinul de înot didactic şcolar din Turda sunt prognozate a se finaliza în această vară. Anul trecut, finanţarea administraţiei locale pentru acest obiectiv s-a ridicat la 2,5 milioane lei.</p>

 

Banii reprezintă contravaloarea lucrărilor executate de antreprenor, precum şi plata cheltuielilor legate de obţinerea avizelor şi acordurilor. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii Turda, la ora actuală lucrările sunt destul de avansate, în aşa fel încât să permită deschiderea bazinului undeva în vară. Bazinul, aflat în construcţie lângă Stadionul Municipal, va avea şase piste a câte 25 de metri lungime. În acest moment, la bazin se montează structura de lemn a acoperişului, construcţia fiind aproape finalizată, fiind nevoie doar de finisaje.


Obiectivul a fost iniţiat şi promovat de primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, care vede astfel o bună oportunitate pentru cei peste 1.500 de elevi care pot practica acest sport în condiţii moderne, sub atenta îndrumare a instructorilor de înot. Bazinul e inclus în programul de finanţare al Companiei Naţionale de Investiţii, prin care au fost aprobate iniţial cinci astfel de construcţii în întreaga ţară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter