Politică

Primele demisii vin de la liberali

<p>Deputaţii liberali Adriana Săftoiu şi Octavian Popa au decis să demisioneze din Parlament, indiferent de ce se va hotărî la nivelul USL, în acest sens. Octavian Popa şi-a depus demisia direct la secretariatul Camerei încă de luni, arată realitatea.net.</p>


După ce Puterea a refuzat declanşarea de anticipate, reprezentanţii USL s-au gândit la varianta demisiei în masă din Parlament. Propunerea a venit din partea liderului PNL, Crin Antonescu, care luni anunţa că parlamentarii liberali doresc ca deputaţii şi senatorii USL să demisioneze din funcţii. Varianta demisiei în masă nu pare să îi fi încântat la fel de mult şi pe social democraţi, care nu vor să se pripească.

Prima demisie „în alb“, şi nu oficială a venit din partea lui Ludovic Orban, care a anunţat luni conducerea PNL că demisionează din funcţia de deputat. Fostul ministru şi-a depus demisia la preşedintele Crin Antonescu, la fel procedând şi Adriana Săftoiu sau Ciprian Dobre. „În legătură cu deciziile – Ludovic Orban a fost primul. După aceea mai mulţi colegi au făcut acelaşi lucru. A scris o demisie din Parlament, pe care nu a produs-o, deci nu a demisionat ca atare, ci mi-a încredinţat-o în calitate de preşedinte al partidului mandatându-mă să o folosesc, să o produc, să o anunţ public atunci când va fi cazul", a spus zilele trecute preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Liberalii clujeni nu comentează gestul lui Popa

Tot „în alb“ şi-au depus demisiile şi parlamentarii liberali clujeni, Horea Uioreanu şi Marius Nicoară. Cei doi nu comentează, în schimb gestul colegului lor care a mers direct la secretariatul Camerei. „Discuţiile au existat încă de la începutul săptămânii în acest sens. Eu mi-am depus demisia „în alb“, la conducerea partidului. În ce priveşte demisia domnului Octavian Popa, nu am ce să comentez, este decizia lui. Aşteptăm ca şi dei din PD să dea dovadă de onestitate şi să asculte varianta poporului şi revendicările celor care au ieşit în stradă“, a declarat Nicoară pentru monitorulcj.ro.

Horea Uioreanu s-a declarat încă de la începutul săptămânii „susţinătorul acestui gest, al demisiei în masă“ a parlamentarilor Opoziţiei, pentru că, spunea el, „trebuie făcut orice pentru dărâmarea puterii portocalii“. „De la începutul discuţiilor aveam pregătite în alb aceste demisii. Nu ştiu dacă gestul domnului Octavian Popa este pripit sau nu. Nu pot să spun eu asta. Este decizia dânsului“, a completat ieri, pentru monitorulcj.ro, deputatul clujean.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter