Politică

Taxa auto trebuie plătită cel puţin încă o săptămână

<p>Cumpărătorii de autovehicule înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007 vor plăti în continuare taxa de poluare, cel puţin până săptămâna viitoare, când Ordonanţa de urgenţă care modifică Legea privind noua taxă auto de poluare ar urma să fie aprobată în şedinţa de Guvern, potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP).</p>

„Ordonanţa de urgenţă care urmează să modifice Legea privind taxa de poluare auto a fost pe masa Guvernului în şedinţa de astăzi (miercuri, 25 ianuarie 2012 - n.r.), însă doar pentru o discuţie preliminară. Cel mai probabil, aprobarea documentului va avea loc săptămâna viitoare. Până atunci, Legea în forma actuală rămâne în vigoare, deci şi prevederea prin care toate maşinile înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007 intră sub incidenţa achitării unei taxe de poluare”, menţionează MMP.
Luni, 23 ianuarie, în şedinţa Coaliţiei de guvernământ s-a luat decizia ca prevederea în cauză să fie amânată pentru un an.

Taxa de poluare urma să fie aplicată atât pentru autovehiculele noi sau second-hand care se înmatriculau pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în ţară sau străinătate, cât şi pentru autovehiculele înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007, pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă, aceasta fiind suportată de către cumpărător.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter