Politică

Peste 6.000 de străini, interesaţi de Cluj

<p>Peste 6.000 de vizitatori au fost interesaţi de oraşul nostru ca destinaţie turistică în cadrul Târgului de Turism de la Madrid, FITUR 2012. Cluj-Napoca a fost singurul oraş din ţară prezent la târg în cadrul standului României.</p>

Pe durata târgului au fost distribuite circa 10.000 de materiale de promovare a oraşului de pe Someş printre care broşuri şi pliante cu „Clujul – Capitală Culturală Europeană în 2020”, „The best of”, „Discover Transilvania”, „Napoca romană”, „TIFF” , „Comedy Cluj” sau „Ştiaţi că…”, precum şi noile hărţi cu centrul istoric şi pixuri cu logo-ul „Visit Cluj”.

„Majoritatea celor care s-au oprit la standul nostru au fost interesaţi de ce oferă Cluj-Napoca din perspectiva candidaturii la Capitală Culturală Europeană în 2020. Accesibilitatea oraşului ca destinaţie turistică a fost un alt aspect apreciat de vizitatori, având în vedere nu numai legăturile aeriene directe cu toate marile oraşe ale Europei, inclusiv Madridul, dar şi localizarea oraşului în inima Transilvaniei, fiind astfel un perfect punct de pornire în excursiile de o zi (Day trips) către destinaţiile turistice din regiune. Succesul de care s-a bucurat municipiul Cluj-Napoca ne-a confirmat faptul că strategia de a participa la astfel de târguri este cea potrivită, motiv pentru care în perioada 7-12 martie 2012 vom participa la Târgul Internaţional de la Berlin”, a explicat Ovidiu Câmpean, Şeful Serviciului Relaţii Comunitare şi Turism din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Târgul de la Madrid, FITUR 2012, aflat la cea de a 32-a ediţie este unul dintre cele mai prestigioase târguri internaţionale de turism. Târgul s-a desfăşurat în capitala Spaniei în perioada 18 - 22 ianuarie 2012.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter