Politică

Boc va trimite astăzi preşedintelui Băsescu propunerea de ministru al MAE

<p>Premierul Emil Boc a anunţat că va trimite în cursul zilei de marţi preşedintelui Traian Băsescu o propunere pentru postul de ministru al Afacerilor Externe, dar nu a precizat care va fi persoana nominalizată, informează Mediafax.</p>

 

El nu a dorit nici să răspundă dacă senatorul UNPR Cristian Diaconescu este cel care va fi propus pentru această funcţie.

Surse politice au declarat, luni seara, pentru Mediafax că senatorul UNPR Cristian Diaconescu este propunrea PDL pentru şefia MAE.

De altfel, în Parlament, încă de la anunţul făcut de premier privind revocarea lui Teodor Baconschi, mulţi parlamentari PDL vorbeau despre posibila înlocuire a acestuia cu Cristian Diaconescu.

Unii parlamentari PDL apreciau că partidul nu ar avea pe altcineva care să preia conducerea MAE.

Liderii PDL au discutat, luni seară, la sediul central al formaţiunii, despre înlocuirea lui Teodor Baconschi la şefia MAE, purtătorul de cuvânt al formaţiunii declarând că cei prezenţi nu au abordat în întâlnire subiectul legat de o eventuală demisie a premierului Emil Boc.

Voinescu, a declarat că reprezentanţii PDL au discutat despre situaţia de la Ministerul de Externe şi că urmează ca partidul să se consulte cu partenerii din coaliţie pe acest subiect.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a fost revocat din funcţie, luni, de către premierul Emil Boc, motivul invocat fiind afirmaţiile acestuia la adresa protestatarilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter