Politică

Lăpuşan: „Nu susţinem înlocuirea lui Boc cu un guvern al USL“

<p>Social democraţii clujeni susţin, în continuare, înlocuirea Guvernului actual cu unul de tehnocraţi, renunţarea la comasarea alegerilor şi organizarea de alegeri libere.</p>

 

„Nu susţinem înlocuirea guvernului Boc cu un guvern al USL. Dorim alegeri anticipate pentru ca oamenii să decidă cine îi va conduce. Un lucru este clar: românii nu mai vor să fie conduşi de Traian Băsescu şi de guvernul Boc. Oamenii vor alt guvern, format din profesionişti. Din păcate, actuala putere demonstrează că nu a înţeles nimic din ceea ce se întâmplă în stradă şi în societatea românească“, a declarat ieri liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan.

Pe de altă parte, social democraţii clujeni susţin că nu nu îşi doresc politizarea manifestărilor spontane care au avut loc în ultimele zece zile şi că dacă „au fost colegi care au ales să îşi manifeste şi ei nemulţumirile, nu a fost nimic organizat“.

Tot ieri, în cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului, premierul Emil Boc a solicitat politicenilor o schimbare a modului de a face politică în România. El a subliniat faptul că românii care protestează în stradă au dat un vot de blam clasei politice din România, atât de la Putere, cât şi din Opoziţie şi le-a cerut totodata scuze românilor pentru declaraţiile unora dintre colegii săi la adresa protestatarilor.

Boc a propus Opoziţiei, în plenul Parlamentului, un pact pentru stabilitate politică şi economică, al cărui obiectiv principal să fie legat de locurile de muncă. Premierul a arătat că acest pact are şi o componentă politică, în contextul în care anul acesta vor avea loc alegeri, arată Agerpres. Totodată, el a precizat că aşteaptă din partea Opoziţiei propunerile pentru Consiliul de dialog Putere - Opoziţie, dar şi pe cele legate de linia menţinerii şi creării de locuri de muncă. Premierul a admis că soluţiile Puterii nu sunt perfecte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter