Politică

PSD Cluj: „Bugetul pe 2012 este făcut pe genunchi“

<p>Social democraţii clujeni susţin că primarul interimar al muncipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin nu a respectat legea în privinţa întocmirii proiectului bugetului local pe anul 2012.</p>

Astfel, conform Legii finanţelor publice- explică ei- proiectul bugetului local trebuie să fie definitivat în 15 zile de la data publicării în Monitorul Oficial a Legii Bugetului de stat (Legea bugetului de stat nr. 293/2011 – publicată în Monitorul Oficial nr. 914 din 22 decembrie 2011 ) şi adus la cunostinţa publicului. În urma analizării acestuia se pot depune contestaţii în 15 zile de la data publicării, iar în cinci zile de la expirarea datei de depunere a contestaţiilor, bugetul poate fi supus aprobării. Astfel, termenul legal pentru definitivarea proiectului de buget local era 05 ianuarie 2012.

Potrivit consilierilor locali USL, Radu Moisin a încălcat acest termen, prezentând şi afişând la acea data pe site-ul primăriei, doar valorile totale ale bugetului local, detaliile de buget şi lista de investiţii pe care s-a fundamentat acest buget fiind prezentate public de către acesta abia la data 18 ianuarie 2012.

Social democraţii clujeni îl somează pe Moisin să prezinte public calendarul dezbaterilor pe proiectul de buget local, astfel încât clujenii implicaţi sau neimplicaţi politic „să poată să se aşeze la masa cu responsabilii din Primăria Cluj-Napoca, să analizeze atât propunerile din fiecare capitol şi subcapitol bugetar, cât şi propunerile din lista de investiţii, inclusiv valorile celor trei iniţiative bune ale viceprimarului, în scopul definitivării formei finale a bugetului municipiului Cluj-Napoca“. „Îl avertizăm pe Radu Moisin că nu vom accepta aceste derapaje de la prevederile legale“, a spus vicepreşedintele PSD Cluj-Napoca, Claudia Anastase.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter