Politică

Crin Antonescu propune demisia preşedintelui, guvernului şi a parlamentului

<p>Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a propus luni, de la tribuna Parlamentului, ca soluţie la cererile românilor care au ieşit în stradă, demisia preşedintelui ţării, a Guvernului Boc şi a tuturor parlamentarilor, parlamentarii Opoziţiei fiind gata să facă ei primii acest gest.</p>

 

„Am cerut această discuţie pentru că noi credem că majoritatea românilor sunt nemulţumiţi, că majoritatea românilor îşi contestă astăzi autorităţile politice, pentru că «Jos Băsescu» înseamnă că vor un alt preşedinte, pentru că «Jos Guvernul» înseamnă că vor alt Guvern, iar alegerile anticipate înseamnă că doresc un alt Parlament”, a spus Antonescu la şedinţa comună a plenului Parlamentului.

El i-a cerut premierului să răspundă dacă el crede că majoritatea românilor doresc acelaşi preşedinte, acelaşi Guvern, acelaşi Parlament, sau dacă are o altă evaluare a situaţiei actuale a ţării.

„La problema enormei nemulţumiri publice din României vă cerem soluţia, singura democratică, a demisiei preşedintelui Băsescu, a demisiei Guvernului Emil Boc şi a demisiei Parlamentului României, noi fiind primii care suntem gata să ne înaintăm demisia. Numai oamenii din această ţară pot veni şi spune ce anume din clasa politică le place sau nu le place, o vor spune la alegeri, numai ei pot spune dacă strategia şi politica dumneavoastră, domnule prim-ministru, înseamnă stabilitate şi trebuie să continue sau înseamnă dezastru şi trebuie oprită”, a mai spus Antonescu.

Liderul liberal a adăugat că premierul Boc a dat, luni, afară nişte persoane şi a propus Opoziţiei de acum înainte 'dialog, bună purtare, bună cuviinţă' dar Uniunea Social Liberală (USL) nu se află în Parlament pentru a stabili un dialog cu premierul, ci pentru a stabili un dialog cu ţara, care trebuie să-şi aleagă 'oamenii pe care să-i recunoască'.

„În această ţară nemulţumirile s-au acumulat nu pentru că aţi dus politici curajoase de austeritate, ci pentru că aţi dus politici iresponsabile împotriva cetăţenilor acestei ţări. Aţi făcut austeritate numai pe spinarea unora şi, în vreme ce mulţi au sărăcit, câţiva, o mână, voi şi clientela voastră politică, v-aţi îmbogăţit. Dialogul social trebuie restabilit dar nu cu dumneavoastră, fără alegeri anticipate. Oamenii strigă 'Jos Băsescu' pentru că un singur om a strâns toată puterea şi o foloseşte abuziv şi împotriva celor mai mulţi dintre români, oamenii strigă împotriva Guvernului pentru că este unul care nu a dovedit doar incompenţă, ci şi rea voinţă, nu inventaţi o altă realitate”, a mai spus Antonescu adresându-se permanent premierului Boc.

Antonescu a adăugat că prelungirea stărilor de tensiune în societatea românească afectează economia ţării, iar soluţiile prin care se poate pune capăt acestei situaţii sunt „cu jandarmii sau cu urnele”.

„Acum, dacă tot ne-am strâns aici şi pentru altceva decât să-l auzim pe domnul Geoană chemându-l pe domnul Băsescu, e momentul să distingem între un răspuns şi o soluţie radicală şi o soluţie extremistă. Noi descurajăm orice pornire spre violenţă, dar vă spunem clar că România are nevoie de soluţii radicale - alegeri anticipate, în cel mai scurt timp, parlamentare şi prezidenţiale. Noi fără anticipate împreună cu dumneavoastră nu vom mai fi niciodată, cu strada, da”, a încheiat preşedintele PNL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter