Politică

Boc: Îmi asum greşelile mele şi ale Guvernului

<p>Premierul Emil Boc a declarat, luni, în plenul reunit al Parlamentului, că îşi asumă greşelile Guvernului şi a arătat că protestele reprezintă un vot de blam împotriva întregii clase politice.</p>

 

„Eu îmi asum personal greşelile mele şi ale Guvernului. Nu am comunicat cel mai bine în aceşti ani, dar vreau să ştiţi că această problemă este mult mai profundă în societatea românească. Oamenii nu au cerut în Piaţa Universităţii să vină Ponta şi Antonescu să-i conducă, pentru că asta ar fi însemnat că aveau doar o problemă cu cei care conduc astăzi ţara. (...) Ceea ce se întâmplă în ţară, dincolo de nemulţumirile faţă de măsurile de austeritate, este un vot de blam la adresa întregii clase politice, care trebuie să înveţe că trebuie să-şi schimbe comportamentul de la aroganţă la lipsă de comunicare, la prevalenţa intereselor personale în raportul cu interesul public sunt lucruri pe care oamenii le cer”, a spus primul-ministru.

El le-a transmis celor din opoziţie că oamenii sunt nemulţumiţi atât de măsurile de austeritate, dar şi de „clasa politică din ultimii 20 de ani”.

Oamenii au o nemulţumită îndreptăţită faţă de măsurile de austeritate, dar în acelaşi timp au o nemulţumire mult mai mare faţă de tot ceea ce înseamnă politică şi clasă politică din ultimii 20 de ani. Aici este responsabilitatea noastră a tuturor cum răspundem la această provocare, răspundem în aceeaşi manieră de confruntare, de ură, de imposibilitate a unei comunicări sau învăţăm din lecţia pe care oamenii ne-au dat-o în stradă că în primul rând politicienii au obligaţia să-şi schimbe comportamentul, a arătat Boc.

El a susţinut că este nevoie de un alt mod de a face politică, care să trimită la „muzeul antichităţilor aroganţa, lipsa de comunicare, incapacitatea de a-i asculta pe oamenii”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter