Politică

Posibilitatea alegerilor anticipate, dezbătută luni în Parlament

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/23/07 emil boc - sc.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Parlamentul se reuneşte luni, în sesiune extraordinară pentru a dezbate situaţia politică, socială şi economică a ţării, iar mâine pentru a sărbători Unirea Principatelor.</p>

Organizarea sesiunii extraordinare pentru dezbaterea situaţiei actuale a ţării are loc la solicitarea USL, în contextul protestelor din ultimele zece zile.

Parlamentarii Opoziţiei îşi doresc să obţină în această sesiune extraordinară demisia Guvernului Boc, dar şi organizarea de alegeri anticipate. Puterea speră, în schimb ca în Parlament să se găsească soluţii pentru detensionarea situaţiei din ţară.

Boc: Alegerile ar putea fi organizate cu două luni mai repede

Premierul Emil Boc a salutat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, el precizând că Legislativul va întoarce „pe toate faţetele” situaţia politică din România şi arătând că este de discutat dacă e mai bine să se declanşeze alegeri anticipate. El a precizat că în 2012 vor fi alegeri şi a îndemnat la încredere în votul românilor şi la a aştepta ca aceştia să se exprime prin vot.

„În 2012 avem alegeri. Să avem încredere în ceea ce vor crede românii că e mai bine pentru România şi să le aşteptăm votul şi modul lor de exprimare în alegeri care, repet, în 2012 vor avea loc. Discutăm dacă e mai bine să se facă cu două luni mai repede decât ar fi programate dacă se declanşează mecanismul alegerilor anticipate, e de discutat”, a spus Boc, citat de Mediafax.

Premierul a mai precizat că, cel puţin în Bucureşti, foarte multe accente ale preotestelor sunt antisistem, el arătând că oamenii, pe bună dreptate, au nemulţumiri cu privire la întreaga clasă politică din ultimii 20 de ani. El a arătat totodată că guvernanţii vor continua orice formă de dialog instituţional posibil. „Am cerut la nivelul judeţelor, prefecturile, prin comisiile de dialog social, să aibă în derulare consultări pentru identificarea problemelor şi găsirea de soluţii", a mai precizat Boc.

Opoziţia vrea demisia Guvernului

În această sesiune parlamentară extraordinară, Opoziţia va încerca să obţină un vot în plenul reunit al Parlamentului privind demiterea Guvernului şi declanşarea alegerilor anticipate.

Zece zile de proteste

În ultimele zece zile, mii de români au ieşit în stradă cerând demisia guvernului, a preşedintelui Traian Băsescu şi organizarea de alegeri anticipate. Protestatarilor li s-au alăturat, în ultimele zile şi reprezentanţi ai USL. La Cluj-Napoca, aproape două sute de persoane au ieşit, vineri în centrul oraşului pentru a manifesta împotriva Puterii. Ei s-au oprit şi în faţa sediului PDL, unde au strigat lozinci anti-guvernamentale. De asemenea, câteva zeci de persoane s-au adunat şi sâmbătă, în Piaţa Unirii pentru a continua protestele de stradă începute în urmă cu zece zile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter