Politică

Ședința de Consiliu Local a început cu protestul Tinerilor Mânioși

<p>Mai mulți tineri, reprezentanți ai societății civile, au protestat ieri, la începerea ședinței de Consiliu Local prin afișarea unor pancarte cu mesaje precum „Vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați” sau „După 22 de ani, toți suntem conduși de bani”.</p>

 

Tinerii care au protestat ieri la începerea ședinței de Consiliu Local s-au autointitulat Tinerii Mânioși din Piața Unirii, iar revendicările acestora au fost citite de consilierul PNL, Manuel Chira. El a subliniat că face o declarație publică prin citirea revendicărilor și nu una politică. Printre cererile acestora se numără demișia președintelui Traian Băsescu și a Guvernului, alocarea a minim 6% din PIB pentru educație, majorarea salariilor și pensiilor sau anularea proiectului de lege privind alegerile comasate.

Primarul interimar Radu Moisin a declarat că a primit revendicările Tinerilor Mânioși și le va analiza. „Cele care au legătură cu autoritățile locale, vom încerca să le rezolvăm. Țin să îi felicit pe această cale pe clujeni pentru că au dat dovadă de calm și civilizație la proteste. Toate aceste proteste vor aduce o responsabilizare în plus a actualei guvernări”, a declarat Moisin.

Artistul Mihnea Blidariu, unul dintre reprezentanții Tinerilor MânioșI, a afirmat că aceste proteste nu se vor opri și că nu se vor mulțumi cu un dialog steril. „Vă rugăm să luați foarte în serios aceste revendicări”, a spus Mihnea Blidariu. În plus, el i-a invitat pe toți consilierii locali și pe primarul interimar să ia parte la proteste. În replică, Radu Moisin i-a chemat pe tinerii protestari să participe astăzi la discuțiile pe tema bugetului de 2012.

Ultimele Stiri
abonare newsletter