Politică

PCM: UDMR, și mai vinovat decât PDL

<p>Liderii Partidului Civic Maghiar (PCM) susţin că este momentul ca regimul politic maghiar să se schimbe în 2012 şi consideră că UDMR ar putea fi şi mai vinovat decât PDL pentru situaţia actuală a României.</p>

„Mă mir că până acum maghiarimea nu a protestat concret, mai ales în ţinuturile, teritoriile locuite preponderent de etnia noastră, împotriva guvernanţilor şi mai ales împotriva celor pe care i-au ales. Este cât se poate de clar că nu numai preşedintele Traian Băsescu, premierul Boc sau d-na Elena Udrea sunt de vină pentru această guvernare catastrofală, ci şi lideri ai UDMR-ului, cum ar fi vicepremierul României, Marko Bela, ceilalţi miniştri şi persoane care au un rol în această guvernare catastrofală. (...) Poate după 16 ani de guvernare constantă, UDMR poate este şi mai vinovat decât PDL-ul”, a declarat joi în conferinţă de presă preşedintele organizaţiei Mureş a PCM, Laszlo Gyorgy.

Acesta a precizat că în condiţiile în care Guvernul „nu cedează”, PCM va organiza „mişcări împotriva guvernanţilor UDMR”.

„În 2008 unul din sloganurile UDMR a fost că singuri ar putea guverna această ţară. Cred că au dat greş, au falimentat ţara laolaltă cu partidele cu care rând pe rând au fost la guvernare în tot acest timp îndelungat. Este inadmisibilă această politică a paşilor mărunţi, de care a vorbit tot timpul această formaţiune, şi a venit momentul ca nu numai românul, ci şi ungurul să se deştepte în România”, a afirmat liderul PCM Mureş.

Laszlo Gyorgy a subliniat că pentru comunitatea maghiară este foarte importantă situaţia economică şi politică din România. „Aici trăim şi aici suferim şi noi laolaltă cu toţi cetăţenii ţării”, a spus liderul PCM Mureş.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter