Politică

Giurgiu vrea să anuleze toate taxele

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/18/05-conferinta mircia giurgiu _sc_07.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Deputatul independent va depune, la 1 februarie interpelări pentru a anula mai multe legi.</p>

Deputatul independent de Cluj, Mircia Giurgiu, a anunţat, în cursul zilei de ieri, că, începând cu prima zi a sesiunii parlamentare din acest an, adică 1 februarie, va depune mai multe interpelări care vor viza desfiinţarea mai multor hotărâri de guvern, care, în opinia sa, afectează direct şi în mod negativ viaţa de zi cu zi a cetăţeanului de rând din România.

Prima problemă abordată de Mircia Giurgiu va fi hotărârea de guvern care prevede înfiinţarea clasei „zero”, decizie care a dat naştere la mai multe controverse, atât în grădiniţe, şcoli, părinţi şi cadrele didactice. De departe, cel mai discutat aspect este locaţia în care acestea vor funcţiona. „Problema este că nimeni nu ştie încă nimic, se fac doar presupuneri. Dacă sunt întrebate, atât cadrele didactice din grădiniţe, cât şi cele din şcoli transmit părinţilor că încă nu se ştie nimic în legătură cu funcţionarea clasei 0, aşa că părinţii nu ştiu care va fi soarta copiilor care vor împlini 6 ani până la începerea anului şcolar 2012-2013. Eu vin şi spun că această hotărâre este ilogică şi inutilă şi voi cere anularea ei. Să nu se mai înfiinţeze clasa zero. Să lase copiii la grădiniţe, în clasa pregărtitoare, cum a fost şi până acum”, a subliniat Mircia Giurgiu.

Iulia Chende, cadru didactic de limba şi literatura română, susţine, împreună cu majoritatea profesorilor din judeţul Cluj, iniţiativa parlamentarului Mircia Giurgiu. „Este perfect normal să se ceară anularea clasei zero. Suntem în semestrul al doilea şi încă nu au fost elaborate normele metodologice de aplicare a hotărârii de guvern. Nu există, în şcoli, cadre didactice abilitate să predea copiilor care termină grădiniţa în toamna acestui an. De asemenea, nu există spaţiile necesare pentru înfiinţarea clasei 0 în şcoli, nu există nici logistica necesară. Oficialii Ministerului Educaţiei nu au habar de ceea ce se întâmplă în şcoli dacă au putut să ia o asemenea hotărâre. Părinţii nu ştiu ce se va întâmpla cu copiii lor, din această toamnă. Ba la şcoală, ba la grădiniţă. Aşa că vom depune, împreună cu deputatul Mircia Giurgiu, un memoriu, la ME, prin care vom solicita ca să nu se mai înfiinţeze clasa zero”, a declarat Iulia Chende.

Tot la capitolul „desfiinţări hotărâri de guvern”, Mircia Giurgiu va depune o interpelare prin care va cere desfinţarea coplăţii în sistemul sanitar. „Plătim o viaţă întreagă contribuţia la Casa de Asigurări de Sănătate şi ne trezim, la bătrâneţe, că trebuie să plătim pentru oricare consultaţie la care mergem. Ceea ce se întâmplă deja. Un pacient de la Spitalul Clinic Judeţeam mi-a şi adus chitanţa care i-a fost dată de la Spitalul Clinic Judeţean şi care dovedeşte că a trebuit să plătească consultaţia solicitată la un spital de stat. În concecinţă, voi cere anularea tuturor taxelor din sistemul sanitar de stat din România”, a spus Mircia Giurciu.

Taxa auto şi scumpirea energiei electrice, următoarele pe lista lui Giurgiu

Mircia Giurgiu va mai solicita, în prima sedinţă a sesiunii parlamentare din acest an şi anularea taxei auto şi a hotărârii care prevede majorarea preţului la energia electrică. Aceasta s-a scumpit, de la 1 ianuarie cu 5%. Scumpirea a fost cerută de Hidroelectrica, pe motiv că a în anul trecut a fost secetă, iar costurile companiei au crescut extrem de mult. „Este o creştere nejustificată a preţului şi nu vrem să se pună în aplicare”, a spus Giurgiu. Ultima pe lista deputatului a fost Legea promulgată, joi 5 ianuarie 2012, de Traian Basescu carea stabileşte că taxa de poluare va fi plătită, o singură dată, atât pentru autovehiculele noi, cât şi pentru cele second-hand, care sunt înmatriculate pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în ţară sau în străinătate. Taxa se calculează pe baza unor criterii obiective ca tipul motorizării, capacitatea cilindrică, emisia de CO2 şi norma de poluare, luându –se în considerare şi deprecierea autoturismului. „Avem taxe pe absolut tot. Ne mai trebuia şi taxa de poluare, ca să nu mai rămânem cu nimic din salariul pe care îl câştigăm. Vom depune un memoriu pentru anularea acesteia”, a spus Giurgiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter