Politică

Arafat, din nou subsecretar de stat

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/18/03 raed arafat conf centru smurd isu rp 10.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Premierul Emil Boc a declarat că Raed Arafat îşi va relua funcţia pe care a avut-o în Ministerul Sănătăţii şi că va lucra la noua lege.</p>

Raed Arafat a explicat, într-o conferinţă de presă, că s-a întors la minister, în poziţia de subsecretar de stat, deoarece motivul pentru care a plecat a dispărut. „Legea a fost retrasă”. Arafat a precizat că a avut, ieri dimineaţă, o discutie de o oră cu preşedintele Traian Băsescu, căruia i-a explicat punct cu punct viziunea lui în ceea ce priveşte sistemul sanitar din România. Premierul Emil Boc şi Raed Arafat au discutat, la Guvern, despre posibilitatea ca fostul subsecretar de stat să îşi reia funcţia deţinută anterior demisiei, acesta fiind de acord cu revenirea în Ministerul Sănătăţii, decizie care aparţine premierului.

„Domnul Arafat îşi va relua postul de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii”, a declarat Emil Boc. „Existând o voinţă din ambele părţi, cred că profesioniştii e bine să îşi facă datoria. A existat o discuţie inclusiv cu preşedintele pe această temă”, a declarat premierul. Premierul a precizat totodată că medicul Andrei Georgescu, care a preluat postul de subsecretar de stat, va reveni la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Premierul a arătat că Arafat va lucra inclusiv la proiectul noii legi a sănătăţii, fiind un expert în domeniu.

Raed Arafat afirma în conferinţa de presă din 10 ianuarie, în care şi-a anunţat demisia, că este dispus să se întoarcă de unde a plecat cu condiţia să aibă o echipă cu care să lucreze.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Executivului la sfârşitul săptămânii trecute să fie retrasă Legea sănătăţii, la scurt timp ministrul Sănătăţii a anunţat că a retras legea, iar luni a anunţat că vor începe discuţiile pentru noua formă a proiectului de lege.

Raed Arafat a declarat că se va implica mai ales pe parte de urgenţă în Comisia care va elabora noua legislaţie şi a subliniat că va rămâne neschimbată comisia de urgenţă, care a ajutat la dezvoltarea acestui sistem în mod armonios.

Ultimele Stiri
abonare newsletter