Politică

Afacerile olandeze din Cluj, lăudate de ambasadorul Olandei

<p /><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/18/02-ambasador.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vizita Ambasadorului Olandei este prima de la preluarea mandatului diplomatic şi prima în afara capitalei.

Excelenţa Sa, Matthijs van Bonzel, ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România s-a întâlnit ieri, la Cluj-Napoca cu prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian şi cu primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin.

În cadrul întâlnirii, Excelenţa Sa a subliniat faptul că a ales Clujul în urma semnalelor pozitive primite din partea comunităţii de oameni de afaceri olandezi din regiune.

Ambasadorul Matthijs van Bonzel a apreciat Clujul ca fiind cel mai important pol de creştere din regiune şi cel mai atractiv pentru investitorii ţării sale. De asemenea, van Bonzel a subliniat faptul că guvernul olandez consideră oraşul şi regiunea una dintre cele mai noi şi cu potenţialul cel mai mare în sensul de a contribui la dezvoltarea pieţei comune a Uniunii Europene.

În cadrul întâlnirii s-a mai subliniat faptul că reprezentanţii oamenilor de afaceri olandezi îşi doresc să dezvolte afaceri la Cluj pe termen lung  şi au oferit sprijin de colaborare în pentru realizarea proiectului „Clujul-Capitală Culturală Europeană” în anul 2020.

„Avem obligaţia, reprezentanţii celor două state, să facem mult mai mult pentru o dezvoltare solidă a parteneriatelor şi afacerilor olandeze în Cluj. Oamenii de afaceri olandezi au venit să investească, să construiască afaceri şi nu să plece mâine, şi se simt în siguranţă la Cluj”, a apreciat Excelenţa Sa. La întâlnirea de ieri de la Prefectură a participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Coroian.

Ultimele Stiri
abonare newsletter