Politică

CJ Cluj acuză CJ Mureş de concurenţă neloială

<p>Consiliul Judeţean (CJ) Cluj acuză Consiliul Judeţean (CJ) Mureş de concurenţă neloială în ceea ce priveşte finanţarea Aeroportului Târgu-Mureş şi va sesiza forurile abilitate.</p>

 

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Aeroportul Târgu Mureş este subvenţionat de CJ Mureş.

„CJ Mureş subvenţionează şi alocă direct bani pentru activitatea Aeroportului Transilvania Târgu-Mureş şi face concurenţă neloială celorlalte aeroporturi din regiune. Acest lucru contravine legislaţiei europene şi româneşti. Există hotărâri ale CJ Mureş de alocare de fonduri pentru activitatea aeroportului care vor fi atacate în contencios administrativ. Este concurenţă neloială pentru că în urma alocărilor de fonduri de la CJ, aeroportul din Târgu-Mureş poate practica tarife aproape de zero şi atrage companii aeriene, astfel încât elimină concurenţa din celelalte aeroporturi ale regiunii, cum sunt cele din Cluj-Napoca şi Sibiu”, a precizat Alin Tişe.

El a adăugat că forul pe care îl conduce, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca şi sindicatele din aeroport vor sesiza Comisia Europeană, Consiliul Concurenţei şi Ministerul Transporturilor despre alocările de fonduri de la CJ Mureş pentru Aeroportul Târgu-Mureş.

abonare newsletter