Politică

Poliţiştii amenință cu ieșrea în stradă. Vezi ce vor ei!

<p>Sindicatele din poliţie ameninţă cu proteste dacă, în această săptămână, ministrul Traian Igaş nu stabileşte o întâlnire pentru rezolvarea problemelor legate de drepturile salariale şi condiţiile de muncă.</p>

 

Reprezentanţi ai sindicatului „Pro Lex” au precizat în cursul zilei de ieri, într-o adresă către ministrul Administraţiei şi Internelor, că are în vedere proteste de stradă, dacă în săptămâna 16-20 ianuarie, nu li se soluţionează o serie de revendicări.

Poliţiştii cer acordarea restanţelor la drepturile salariale şi la norma de echipament, acordarea sporului de confidenţialitate pentru promoţia 2009, încadrarea agenţilor de poliţie cu studii superioare în clasele de salarizare corespunzătoare studiilor, reţinerea cotizaţiei sindicale pe statul de plată şi efectuarea deducerii acesteia din impozitul pe venit, potrivit adresei către ministru. Poliţiştii au mai protestat în vara anului trecut, nemulţumiţi de anunţatele disponibilizări de la acea dată şi de reducerea normei de hrană.

Anunţul poliţiştilor privind intenţia de a ieşi în stradă vine pe fondul a trei zile de proteste. Câteva mii de oameni au ieşit în stradă la nivel naţional nemulţumiţi iniţial de scandalul dintre preşedintele Traian Băsescu şi fostul subsecretar de stat Raed Arafat, care a dus la demisia din Ministerul Sănătății a fondatorului SMURD. Oamenii au ieşit să protesteze fiind împotriva proiectului legii sănătăţii iniţiat de consilierii preşedintelui, dar şi de nivelul de viaţă din ce în ce mai scăzut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter