Politică

Încă un pas pentru parkingul suprateran Mehedinți - Negoiu

<p>Consilierii locali vor vota în ședința de joi cu privire la constituirea comisiei de evaluare în vederea atribuirii contractului de lucrări – proiectare și execuție – la parkingul suprateran de pe Mehedinți – Negoiu.</p>

 

În ședința de Consiliu Local de joi va mai fi făcut un pas spre realizarea parkingului suprateran de pe strada Mehedinți – aleea Negoiu. Astfel, dacă proiectul va trece de votul consilierilor, se va stabili comisia de evaluare în vederea atribuirii contractului de lucrări – proiectare și execuție.

Parking-ul va avea o capacitate de 376 de locuri şi o suprafaţă utilă de 10.600 mp. Investiţia pentru un parking-ul Mehedinţi-Negoiu din cartierul Mănăștur a fost aprobată în şedinţa Consiliului Local din luna decembrie a anului trecut.


Finanţarea investiţiei se va face din fonduri de la bugetul local, respectiv din bugetul propriu al Serviciului Public de interes local pentru administrarea parcurilor şi are o durată de realizare stabilită la 2 ani. Anul trecut, Primăria Cluj-Napoca a reuşit să înfiinţeze 1.712 noi locuri de parcare în municipiu. În total, la ora actuală, numărul locurilor de parcare din Cluj-Napoca este de 40.726, care include şi parkingurile.

Cele 1.712 noi locuri de parcare au fost realizate cu dalele recuperate din Parcul Central prin lucrările de reeamenajare şi reabilitare realizate în cartiere. Astfel, în Mărăşti au fost înfiinţate 545 noi locuri de parcare, în Mănăştur - 382, în Gheorgheni - 300, în Grigorescu - 275, în centru - 192, iar în Dâmbul Rotund - 18 noi locuri de parcare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter