Politică

Arafat, așteptat să colaboreze cu ministerul din care a demisionat

<p>Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat luni că îl aşteaptă pe dr Raed Arafat să colaboreze la proiectul pentru viitoarea lege a Sănătăţii.</p>

 

„Este un specialist foarte bun pe care îl apreciem, cu expertiză care trebuie folosită. În plus, este preşedintele Comisiei de Urgenţă a Ministerului Sănătăţii şi aşteptăm să discutăm pe marginea viitoarei legi. Am vorbit cu dl Arafat înainte să plece şi l-am rugat să rămână, este un specialist care ne este de folos, care gestionează foarte bine urgenţa”, a spus Ritli, la sediul MS.

El a adăugat că aşteaptă telefonul doctorului Arafat, iar în ceea ce priveşte posibilitatea revenirii acestuia în postul de subsecretar de stat a spus că este vorba despre o decizie politică şi în acest sens se poate pronunţa numai premierul.

„În prezent, în funcţia pe care a ocupat-o dr.Raed Arafat rămâne dr. Andrei Georgescu care este şi el specialist pe domeniul urgenţei”, a menţionat ministrul.

Premierul Emil Boc a anunţat luni că ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a fost mandatat să formeze o echipă care să propună un nou proiect de lege a Sănătăţii.

„În privinţa Sănătăţii, a fost mandatat ministrul Sănătăţii să formeze o echipă care să redacteze un nou proiect de lege a Sănătăţii, o echipă din care să nu lipsească reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi, ai medicilor, ai sindicatelor, ai patronatelor, colegiul medicilor, ai societăţii civile, care în urma analizei să ne propună un nou proiect de lege sau modificarea legislaţiei existente”, a afirmat Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter