Politică

Curtea de Apel Cluj obligață municipalitatea Zalău să accepte nunțile de noapte

<p>Municipalitatea din Zalău este obligată de o hotărâre definitivă a Curţii de Apel Cluj să revoce o hotărâre de Consiliu Local care prevedea interdicţia organizării de mese festive sau botezuri, inclusiv nunţi, organizate de restaurante pe timp de noapte, decizia instanţei venind după ce patronii unui local din Zalău contestaseră respectiva hotărâre.</p>

 

„Am avut un proces pe care l-am câştigat la nivelul Tribunalului şi l-am pierdut la Curtea de Apel, legat de acea hotărâre de Consiliu care interzicea organizarea de evenimente de genul nunţilor şi botezurilor după ora 23.00. Curtea de Apel a schimbat ceea ce hotărâse Tribunalul şi, practic, a dat câştig de cauză petentului”, a precizat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu.

Acesta a adăugat faptul că instanţa a apreciat că petentul, care deţine un local aflat la periferia oraşului, ar putea organiza mese festive, fără perturbarea liniştii publice, cu un „program mai larg” decât cel prevăzut de hotărârea de Consiliu Local, cerând astfel anularea hotărârii.

Radu Căpîlnaşiu a subliniat faptul că au existat comentarii privind această hotărâre încă de la adoptarea ei, însă ea a fost unitară pentru toate localurile din oraş, deoarece „nu am dorit să se creeze dezavantaje în piaţă”.

Mai mult, primarul a precizat că sondajele ulterioare au arătat că un număr mare de cetăţeni ai oraşului a apreciat această măsură, care există, de altfel, şi în oraşe precum Cluj Napoca sau Baia Mare.

Potrivit primarului Zalăului, hotărârea va fi anulată, urmând să fie promovată, cel mai probabil, o altă hotărâre care să ţină cont de zona oraşului în care se află restaurante şi modul în care acest gen de evenimente ar putea perturba linişte publică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter