Politică

R. Turcan: „Se impune un moment de reflecţie”

<p>Deputatul PDL Raluca Turcan afirmă, într-o declaraţie transmisă luni Agerpres, că se impune un moment de reflecţie privind modul cum Partidul Democrat Liberal a dialogat cu societatea în aceşti ani grei şi că ar merita ca anul 2012 să fie dedicat explicării schimbărilor majore aduse de legislaţia asumată şi promovată de PDL.</p>

 

„Trebuie să acceptăm evidenţa: pare să se fi atins limita toleranţei la schimbare. De aceea, se impune un moment de reflecţie privind modul cum PDL a dialogat cu societatea în aceşti ani grei. Sub imperiul priorităţilor momentului (multe cauzate de nevoia presantă de a economisi sau de a face rost de bani la buget), PDL nu a avut niciodată răgazul sau ştiinţa de a explica lucrurile bune făcute”, afirmă Raluca Turcan.

Ea susţine că, „în paralel cu gestionarea efectelor crizei internaţionale, în ultimii ani guvernarea a dus pe umeri şi o serie de teme grele - reforma celor două Coduri (Civil şi Penal), a Codului Muncii, legislaţia privind educaţia”, „PDL şi-a asumat reforme ample şi măsuri de austeritate dure”.

„Mulţi cetăţeni beneficiază de legislaţia promovată de PDL – de la Coduri la Legea educaţiei. În mediile internaţionale, România este dată ca exemplu de curaj şi eficienţă a reformelor şi a măsurilor de echilibrare economică. Însă totul a venit cu un cost - acumularea de tensiune în societate, scăderea în sondaje. De aceea, ar merita ca anul 2012 să fie dedicat explicării schimbărilor majore aduse de legislaţia asumată şi promovată de PDL. Nu în ultimul rând, ar merita să ne gândim dacă nu cumva preşedintele Băsescu a fost lăsat să ducă prea multe de unul singur. Să ne amintim doar cine a anunţat în 2010 măsurile de austeritate. Situaţia nu poate să meargă aşa la infinit”, subliniază deputatul PDL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter