Napi Hírek

Horváth Annát felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, lemond köztisztviselői állásáról

Jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a legfelsőbb bíróság Horváth Annát.

Az RMDSZ alelnökét, Kolozsvár volt alpolgármesterét befolyással való üzérkedés miatt ítélte el a legfelsőbb bíróság. Ugyanakkor a pénzmosás vádja alól felmentette Horváth Annát a bírói testület.

Kolozsvár volt alpolgármesterét négy évig hatósági megfigyelés alá helyezik, továbbá száz napon át közmunkát kell végeznie. Ugyanazon ügyben Fodor Zsolt üzletembert egy év és 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték befolyás megvásárlása miatt.


2018 márciusában a kolozsvári ítélőtábla 2 év és 8 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte Horváth Annát befolyással való üzérkedés és pénzmosás miatt. A volt kolozsvári alpolgármester fellebbezett, a legfelsőbb bíróság pedig helyt adott a keresetnek, enyhítve a büntetésén.

A legfelsőbb bíróság ítéletére az RMDSZ hivatalos közleményben kívánt nyilatkozni, melyben támogatást ígér Horváth Annának a nemzetközi jogorvoslatért való folyamodásban.


„Horváth Annat ma két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A bírósági döntés ellen nincs mit tennünk, el kell fogadnunk, de azt mélységesen igazságtalannak és méltánytalannak tartjuk. Mi Horváth Anna igazában hiszünk, és támogatjuk őt abban, hogy nemzetközi jogorvoslatért folyamodjon. Arra kérjük Ancsát, hogy legyen erős és folytassa tovább a munkáját a magyar emberek szolgálatában! A Szövetség és a magyar közösség mellette áll! Maradjunk erősek, ne hátráljunk meg, álljunk ki az igazunkért!”, olvasható a Szövetség közleményében.

Citește varianta în limba română a materialului.

Etichete: Horvath anna
Ultimele Stiri
abonare newsletter