Napi Hírek

Vannak vidékek – Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes a kolozsvári színpadon Kányádi Sándor emlékére

Vannak vidékek címmel közös Kányádi-estet tart Bogdán Zsolt színművész és a Kaláka együttes a kolozsvári színházban. A zenés-verses összeállításra a színház nagytermében kerül sor május 15-én, 19:00 órától.

A Kaláka számára a nyolcvanas évek óta nincs koncert Kányádi dal nélkül. Sándor bácsi meghatározó atyai jóbarát lett az életükben. Sok verset ajánlott, hogy dal szülessék belőle, sokat utaztak együtt, számtalan emléket, mondást, történetet őriznek vele kapcsolatban. Elveszett követ, Faragott versike, Valaki jár a fák hegyén, Dél keresztje alatt, Két nyárfa, Kuplé a vörös villamosról, Alma, alma… sorolhatnánk tovább a sokak számára kedves verseket-dalokat.

A Kaláka együttes – Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs – pályafutásának 50. évébe lépve elhatározta, hogy Bogdán Zsolttal, a kiváló kolozsvári színésszel közösen tart előadást Budapesten a Vigadóban és Kolozsvári Állami Magyar Színházban, melyen az ezredforduló legnagyobb magyar költője, Kányádi Sándor verseit hallhatja a közönség.


Az koncertre jegyek vásárolhatók hétköznap 10-14 óra között a színház jegypénztárában, valamint online.

Ultimele Stiri
abonare newsletter