Napi Hírek

Tovább szépül Kolozsvár: újabb változások és fejlődések a kincses városban

Számos utcát újítanak fel a közeljövőben az autós forgalom visszaszorítása érdekében.

Kolozsvár önkormányzata EU-s forrásokból újítja fel a Farkas/Mihail Kogălniceanu, Egyetem/Universităţii, Színház/Emanuelle de Martonne, Bolyai János, Minorita/Hermann Oberth, Kovács Dezső, Gaál Gábor utcát, illetve a Bethlen/Baba Novac utca Király/I.C. Brătianu és Petőfi/Avram Iancu utca közötti szakaszát. Az önkormányzat a felújított utcákban visszaszorítja az autós forgalmat, városi bútorzatot helyez ki, illetve fákat és bokrokat ültet.

Felújítás előtt áll a Szentegyház/Iuliu Maniu utca is. A munkálatok során felszámolják a járdákat, úgynevezett megosztott térben közlekedhetnek a gyalogosok és a biciklisek. Bár az autós forgalom nem lesz teljesen kitiltva, jelentősen csökkenni fog. Padokkal, szemetesekkel, környezetbarát illemhellyel, bicikliparkolókkal lesz ellátva az utca. Összesen 20 fát ültetnek majd és mindössze három parkolóhelyet létesítenek, állítja Oláh Emese alpolgármester.


Tömegközlekedési szempontból is fejlődik a város: újabb 7 elektromos autóbusz érkezett Kolozsvárra. Márciusban tehát összesen 11 elektromos autóbusszal bővült a tömegszállítási vállalat járműkészlete. Az új buszok a 27-es, a 28-as, a 30-as illetve a 32/32B vonalon közlekednek. Ugyanakkor megújul a Szamosfalvi negyedben a Kálvin/Căpitan Grigore Ignat utcai villamostelep. A felújítás során szigetelik a kocsiszín épületeit, felújítják a sínpárokat és az áramvezető berendezéseket, modernizálják a javítóműhelyt. Automataváltó-felszereléssel, új forgalomirányító épülettel is bővül a kocsiszín infrastruktúrája.

Citește și Dispar străzile Mihail Kogălniceanu și Iuliu Maniu așa cum le știam, Sumă record pentru modernizarea unui depou de tramvaie din Cluj.

Etichete: olah emese Kolozsvar
Ultimele Stiri
abonare newsletter