Monitorul Cartierelor

FOTO. Cimitirul Cordoș din Dâmbul Rotund, VANDALIZAT. Clujeancă: „Cimitirul trebuie păzit. E inadmisibil ce s-a întâmplat”

Cimitirul Privat Cordoș din cartierul Dâmbul Rotund a fost distrus. Oamenii nu știu exact ce s-a întâmplat, mulți dintre ei bănuiesc că este vorba de un vandalism.

 

 


Mai multe morminte sunt distruse, pietrele mormintelor sunt dărâmate și crăpate. Pozele au fost postate în grupul de Facebook Dâmbul Rotund Cartier Cluj-Napoca, iar postarea a strâns zeci de reacții din partea clujenilor, majoritatea spunând că în cimitirul respectiv ar fi trebuit să stea cineva de pază.

 


„Clar, trebuie să fie păzit ,e inadmisibil să se întâmple asta .Din câte contribuții se adună pentru întreținere dar mare lucru nu se vede, ar putea asigura paza. Trebuie neapărat luate măsuri, este o persoană care se ocupă de capelă”, a scris o clujenacă în comentarii.

„Este trist că nici față de morți nu mai este respect! Paza unde este? Nu poți ajunge la mormânt pentru că iarba este prea mare.... și multe alte observații se pot face, dar este în zadar!”, a mai adăugat o clujenacă la psotarea de pe grup.


O clujenacă a spus că e foarte probabil să nu fie vorba de un vandalism, ci pur și simplu de mormintele care sunt vechi și s-au deteriorat.

„Nu știu dacă este neapărat vandalism. Ni s-a întâmplat și nouă în cimitirul central să punem mâna pentru a ne sprijini pe o cruce și aceasta să cadă (era chiar crucea mormântului nostru). Timpul, fluctuațiile îngheț-dezgheț, manoperă/execuția proastă a mortarului Nu zic că nu poate fi mâna cuiva, dar care ar fi rostul?”, a comentat o clujenacă.


CITEȘTE ȘI:

A patra licitație, cu noroc pentru Parcul Farmec. Trei oferte pentru contractul de modernizare

Ultimele Stiri
abonare newsletter