Monitorul Cartierelor

FOTO. Șoferii, frustrați pe trotinetele electrice: „Cluj nu e pentru mașini. Nici trotuarele nu-s pentru trotinete”

Parcările pe trotuare ale trotinetelor electrice îi frustrează pe șoferii clujeni. Deși „Clujul nu mai este pentru mașini”, nici „trotuarele nu sunt pentru trotinete”, spune un clujean.

 

 


Un clujean a publicat câteva fotografii cu trotinetele electrice parcate pe trotuar. Acesta este nervos pe faptul că acestea ocupă trotuarele, deșidacă un șofer ar opri în locul respectiv timp de un minut „5 locali” ar sări pe el. 

 


„Pai ce facem, domnul Boc? De când a ajuns trotuarul, parcare pentru firmele care închiriază trotinete, sau la ei nu este valabilă fraza cu spatiu public? Vorbim, totuși, de o activitate economică, care folosește spațiul public, iar poliția locală are orbul găinilor, nu vede ilegalitatea. Eu daca opresc acolo 1 minut, sar 5 locali pe mine și îmi fac poze, de zici că scot album de nunta. Care este șpaga oferita de patronii trotinetelor, ca sa vă faceți că plouă și să incalcati legea cu tupeu maxim? Am înțeles că Clujul nu mai este oraș pt mașini, dar nici trotuarele nu sunt parcări pentru firmele care închiriază trotinete”, spune șoferul. 

Cu toate acestea, nu toți șoferii clujeni îi dau dreptate autorului fotografiilor. Un alt bărbat arată că parcarea trotuarelor în acea zonă este cât se poate de legală, existând un regulament în acest sens. 


„Tu postezi numai că să te afli în treaba? Clujul este singurul oraș din țară care are un regulament privind utilizarea trotinetelor electrice. Îți recomand să cauți și să citești HCL 790/2020 ca să te luminezi înainte să mai postezi aiureli! Acolo găsești și condițiile în care pot fi "parcate" pe domeniul public aceste trotinete”, îi reproșează bărbatul șoferului care a publicat fotografiile cu trotinetele parcate pe trotuar. 

Sursă foto: INFO TRAFIC CLUJ


CITEȘTE ȘI:

Trotinetele electrice au revenit în Cluj-Napoca! Vremea strică însă planurile împătimiților

 


Băiat de 16 ani, luat la palme de un șofer nervos din Cluj. Cei doi au ajuns la poliție

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter