Monitorul Cartierelor

Atenție, se filmează! Mașina Google se plimbă pe străzile din Cluj pentru actualizarea hărții

Mașina Google va filam străzile din Cluj pentru a actualiza imaginile Street View, de pe Harta Google.

 

 


Maşinile Google Street View se întorc în România şi vor ajunge, în următoarele luni, în peste o sută de localităţi, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din oraşe, şosele şi autostrăzi pe Google Maps.

 


Preluarea de imagini 360 de grade Street View în România va începe vineri, 26 martie, iar maşinile Google vor acoperi zone şi localităţi din toată ţara, de la Bucureşti, Constanţa, Călăraşi, Ploieşti, Oneşti sau Paşcani, până la Sibiu, Cluj, Sighetul Marmaţiei sau Arad.

Cu ajutorul Street View, oamenii pot vizualiza imagini din numeroase locuri ale lumii, fie şosele, oraşe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică (pe pământ, pe sau în apă) şi chiar spaţiu. Serviciul este disponibil şi în Google Earth şi aplicaţia Google Maps pentru telefoanele mobile.


Potrivit sursei citate, Google a preluat peste 16 milioane de kilometri de drumuri cu imagini Street View, o distanţă care ar putea înconjura globul de mai mult de 400 de ori.

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu anul 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante oraşe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii ţări s-a realizat în acel an, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de oraşe şi sute de obiective turistice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter