Monitorul Cartierelor

„Verdele dintre blocuri” ar putea fi redat clujenilor printr-un proiect inițiat de liderul USR Cluj

Se pregătește un proiect de către USR Cluj, în vederea eliminării împrejmuirii spațiilor verzi din jurul blocurilor din Cluj-Napoca. Scopul urmărit este de a oferi clujenilor posibilitatea de a se bucura de natură, în apropierea blocurilor în care locuiesc.

 

 


Președintele USR Cluj, Cătălin Sălăgean, a anunțat că se pregătește un proiect care urmărește eliminarea împrejmuirii spațiilor verzi din apropierea blocurilor din cartierele clujene Gheorgheni, Mănăștur și Grigorescu. Scopul inițiativei este de a le crea locuitorilor posibilitatea de a se bucura de spațiile verzi și de natură, având astfel acces la acestea, și nu doar la trotuare.

 


„Cluj-Napoca și-a devorat multe din spațiile verzi. Aproape am ajuns să cunoaștem și să prețuim fiecare copac și fiecare petec de pământ cu iarbă. Chiar și așa, printre blocurile din Gheorgheni, Mănăștur sau Grigorescu sunt încă zone verzi generoase. Din păcate, în majoritatea cazurilor, aceste spații se bucură de protecție excesivă din partea asociațiilor de proprietari și au fost delimitate prin garduri metalice dublate de gard-viu. Accesul este interzis, deși e vorba de domeniul public. Oamenii se deplasează pe alei bine definite, asemenea animalelor în țarcuri”, a scris Cătălin Sălăgean, pe pagina sa de Facebook.

Clujenii se vor putea relaxa pe spațiile verzi

Astfel, proiectul avut în vedere va conține mai mulți pași, printre care consultări publice, proiect-pilot și colaborarea cu departamentele de specialitate din cadrul administrației locale, după cum a anunțat liderul partidului.


Conform acestuia, beneficiile urmărite vizează ca spațiile verzi din zona blocurilor să poată fi folosite pentru recreere sau socializare, activități sportive, pentru montarea unor aparate speciale pentru persoanele în vârstă sau amenajarea locurilor de joacă pentru copii, fiind totodată îmbunătățit și aspectul estetic al orașului.

Sursă foto: Facebook/ Cătălin Sălăgean


CITEȘTE ȘI

Sete de spații verzi în Cluj! Modernizarea Lacului Gheorgheni a dat startul, clujenii iubesc să petreacă timpul în parcul reabilitat

abonare newsletter