Monitorul Cartierelor

Mai mulți clujeni au strâns 200 de saci de gunoaie în doar 4 ore, dintr-o vale. Au umplut o mașină de gunoi

După ce o clujeancă a apelat la alți cetățeni pentru a face o mișcare pentru natură, aceștia i-au răspuns în număr mare. 25 de clujeni s-au adunat într-o vale din Cluj pentru a strânge gunoaiele abandonate.

 

 


Clujenii au strâns 200 de saci de deșeuri abandonate, cu care au și umplut o mașină de gunoaie. Totul s-a întâmplat în doar patru ore.

 


Locația se afla la 20 km de Cluj-Napoca, iar organizatoarea acțiunii de ecologizare voia inițial să desfășoare o activitate mai restrânsă, cu maxim 10 persoane, pentru a se putea respecta și normele de protecție pe timp de pandemie.

Totuși, numărul limită de persoane a fost depășit. Ei au fost rugați să respecte măsurile de protecție - să poarte mască, mânuși și să păstreze distanța socială.


„Știu că e problemă mare gunoiul, am citit tot de aici, știu că nu rezolv nimic din problema mare acum cu o astfel de inițiativă, ce vreau să fac e un pas mic și naiv, mi-l asum ca atare. Apreciez foarte mult discuțiile din grup, și inițiativele. E aici o comunitate faină în care sunt sigură că sunteți câțiva care veți rezona și cu rugămintea mea”, a scris organizatoarea pe un grup de Facebook, înaintea acțiunii, în speranța că va descoperi oameni dornici să o ajute.

După două zile de la postarea respectivă, adică duminică, 14 martie, 25 de oameni s-au adunat pentru a strânge gunoaiele de pe „o vale de pârău de 300-400 m”. Peste 200 de saci au fost strânși în urma acțiunii, în doar patru ore, umplând astfel cu vârf mașina de gunoi.


„200 de saci strânși în 4 ore de cam 25 de oameni. Harnici. Faini. Ecoplanetari. Voluntari. Motivați de respectul pentru natură.
Când se poate. Pas mic, naiv, dar ce fain se simte. Mulțumesc!”, a scris după acțiune organizatoarea.

CITEȘTE ȘI:


Cartierul Iris, ca un ghetou: „Ne-au rugat să punem camere video ca să nu le mai fie bătuți și amenințați copiii”

 

abonare newsletter